Rhizon Irrigator

Rhizon Irrigator, voor een passieve irrigatie

Rhizon Irrigators kunt u gebruiken gedurende groeiexperimenten voor een passieve irriggatie van smalle potten of RhizonBoxen. Met de Rhizon Irrigator kunt u niet alleen experimenten uitvoeren met water met voedingsstoffen, maar ook met vervuild water.

Bij het gebruik van de Rhizon Irrigator is het belangrijk om het bovenste uiteinde, met de blauwe female luer + stopcock, regelmatig door te spoelen. Zo verwijdert u de luchtbellen die ontstaan door de subatmosferische druk in het systeem. Door het hoogteverschil tussen het waterreservoir en de proefopstelling te veranderen, kunt u de aanzuiging beïnvloeden. Een voorbeeld: als het lage uiteinde (transparante male luer) van de Rhizon Irrigator in het watervat hangt, en het vloeistofniveau is 30cm onder het niveau van de Rhizon Irrigator in de proefopstellinge, dan betekent dit dat de aanzuigende werking 30 cm is.

Beschikbare Rhizon Irrigators

Allr Rhizon Irrigators hebben een poreus deel met een diameter van 2.5 mm. Aan een uiteinde van het poreuze deel is 100 cm slang met een male Luer bevestigd, aan het andere uiteinde zit 60 cm slang met een female Luer en een stop cock. Het poreuze deel is versterkt met nylon draad.

Rhizon Irrigator

nummer

cm poreus

extra informatie

Rhizon Irrigator, porous part 15 cm - 19.21.71

19.21.71

15 

geschikt voor gebruik in een RhizonBox 

 

Bestelling of vraag?

Wilt u Rhizons bestellen?
Heeft u een vraag?
Wilt u advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op: info@rhizosphere.com.