Veelgestelde vragen

Monstername

Wat heb ik nodig voor monstername?

Om poriewater te bemonsteren heeft u een Rhizon nodig en accessoires om een vacuüm te creëren. Voor Rhizons met een female luer lock heeft u een injectiespuit nodig. Voor Rhizons met een male luer lock heeft u een naald nodig en een vacuüm buisje, of u kunt een FF-connector met een female luer lock gebruiken, en dan een vacuüm creëren met een injectiespuit.

Bij het gebruik van injectiespuiten om een vacuüm te creëren, adviseren we houten retainers om de plunjer te blokkeren.

Ik heb de Rhizons geïnstalleerd, maar ik krijg nog steeds geen water, hoe kan dat?

Waarschijnlijk heeft u vergeten de beschermkap (blauw of rood) te verwijderen. Verwijder de beschermkap en breng opnieuw vacuüm aan.

Schoonmaak en hergebruik van Rhizons

Kan ik mijn Rhizons na het experiment schoonmaken en opnieuw gebruiken?

Nee, alle Rhizons zijn voor eenmalig gebruik.

U zou de Rhizons wel opnieuw kunnen gebruiken na het spoelen met een zwak zuur (pH>3), vervolgens borstelen en spoelen met gedemineraliseerd water, dan nakijken op lekdichtheid (druk 2 bar) en tot slot minimaal 24 uur drogen. De kans op kruisbesmetting bij gereinigde Rhizons blijft reëel. Daarom geeft Rhizosphere Research Products geen garantie bij hergebruik van Rhizons.

Specials

Kan ik Rhizons bestellen met een poreus gedeelte van een andere lengte, of een andere slanglengte?

Ja, u kunt Rhizons met afwijkende lengtes van het poreuze gedeelte bestellen, of met een andere slanglengte. Neem contact met ons op via info@rhizosphere.com.

Bestaan er Rhizons met een grotere poriegrootte dan 0.15 µm?

Ja, tegenwoordig bestaan er ook Rhizons met een poriegrootte van 0.6 µm. Die zijn alleen verkrijgbaar met female luer lock, dus u kunt een vaccuüm creëren met een injectiespuit.

Levertijd

Wat is de levertijd van Rhizons?

We streven ernaar bestellingen binnen een week te versturen.

Rhizon MOM en Rhizon CSS

Wat is precies het verschil tussen Rhizon MOM en Rhizon CSS?

Rhizon MOM monsternemers hebben een bolle tip (2,8 mm), Rhizon CSS monsternemers hebben een platte tip (2,5 mm). De doorsnede van de platte tip is gelijk aan die van het poreuze materiaal. Daardoor is er direct contact tussen de grond en poreuze materiaal. Dat maakt Rhizon CSS monsternemers geschikt voor directe monstername. Bij Rhizon MOM monsternemers duurt het enkele uren tot enkele dagen totdat de grond zich gezet heeft en goed in contact staat met het poreuze materiaal.

Rhizon CSS en Rhizon MOM tip

Rhizon CSS - platte tip - directe bemonstering

Rhizon MOM - bolle tip - wachttijd

 

Andere vraag?

Heeft u een andere vraag? 

Neem contact met ons op via info@rhizosphere.com.