RRP Nieuws

Februari 2016

In de loop van dit jaar vervallen het postbusnummer en het faxnummer van RRP. Vanzelfsprekend blijven we bereikbaar via telefoon en mail. Voor de adressering van poststukken kunt u ons nieuwe adres gebruiken. Dat vindt u hier, samen met de andere contactgegevens.

November 2015

We hebben het nieuwe pand op het Agro Business Park in Wageningen in gebruik genomen. De nieuwe adresgegevens vindt u hier.

September 2015

Binnenkort verhuist Rhizosphere Research Products naar een nieuw bedrijfspand in Wageningen. Meer informatie volgt.

Maart 2014

Het assortiment is uitgebreid met injectiespuiten met Luer tip voor MicroRhizons. Deze spuiten kunnen direct worden aangesloten op de MicroRhizons.

Januari 2014

Per 1 januari is de bedrijfsvorm gewijzigd in een B.V. De naam luidt nu Rhizosphere Research Products B.V.

Mei 2013

Sinds mei 2013 zijn RhizoCera met een uitwendige diameter van 3 mm vervangen door RhizoCera met een uitwendige diameter van 4 mm. RhizoCera worden gebruikt om bodemvocht te bemonsteren als mechanische sterkte belangrijk is, bijvoorbeeld bij krimp en zwel, of als stenen of gravel aanwezig zijn.

RhizoCera met een diameter van 4 mm blijken sterker en voldoen beter dan die met een diameter van 3 mm. De RhizoCera met een uitwendige diameter van 1 mm blijven gewoon in het assortiment. Lees meer op de productpagina van RhizoCera.

September 2012

Sinds september 2012 wordt de elektriciteit voor de productie van Rhizons volledig geleverd door zonne-energie. De installatie van zonnepanelen op het dak draagt bij aan een duurzame bedrijfsvoering.

Juni 2011

Nieuw in het assortiment: De RhizonBox om tijdens groeiexperimenten de wortelzone continu te bemonsteren. De RhizonBox heeft zowel in de hoogte als de breedte om de 5 mm een opening waarin u rechtstreeks MicroRhizons kunt plaatsen. Zo kunt u gedurende de duur van uw experiment eenvoudig op elke willekeurige plaats bodemvocht bemonsteren. De RhizonBox is vanaf nu te bestellen onder artikelnummer 19.31.80.

Oktober 2010

De samenstelling van de PVC/PE slang in Rhizons is gewijzigd:TOTM (trioctyltrimellitaat) vervangt DOP (dioctylphtalaat) als weekmaker. De migratie van DOP naar de monsters was al te waarlozen, de migratie van TOTM is bijna nul. Deze verandering in de samenstelling van de medische slang heeft de fabrikant doorgevoerd uit medische en milieukundige overwegingen.

Oktober 2010

De site van Rhizosphere Research Products wordt drietalig. U kunt binnenkort alle informatie over Rhizons vinden in het Engels, Duits en Nederlands.

Zomer 2010

Sinds deze zomer zijn alle vacuüm buisjes van kunststof. Glazen buisjes zijn niet langer verkrijgbaar. Vanwege het risico op breuk zijn alle producenten overgestapt op kunststof buisjes.

Vanaf nu zijn de beschermkapjes op de Rhizons verkrijgbaar in twee kleuren: rood en blauw. Op deze manier is het gemakkerlijker om de Rhizons te herkennen, bijvoorbeeld de monsternemers op een verschillende diepte bij een potproef.